Zelný-masový nákyp

Potřebujeme:

1 kg hlávky zelí, mleté ​​maso, 3 cibule, 2 rajčata, zakysaná smetana, 2 vajíčka, sůl, pepř, sladká paprika, bobkový list, kmín, olej na dno pekáče

Jak na to:

Do Jánské mísy dejte trochu oleje. Na dno poklademe pár zelných listů. Ve větší pánvi osmahněte na oleji cibuli, přidejte mleté ​​maso a opepřete (2 ks bobkového listu, mletý pepř, kmín, trochu zázvoru a nastrouhaný muškátový ořech). Maso nechte dusit, a zatím si nakrájejte zelí na proužky. Maso duste asi 20 minut, pak k němu přidejte nakrájené zelí a opět dusíme asi 15 minut. Na zelné listy přeložte polovinu maso-zelné směsi. Na to napěchujeme rajčata a přikryjte druhou polovinou směsi. V míse si rozmíchejte kysanou smetanu s vajíčky, osolte, opepřete a pokud chcete, přidejte trochu mleté ​​papriky. Nalijte do pekáče. Pečte hodinu, při 220 stupních, přikryté alobalem. Před koncem pečení odstraňte alobal a nechte zapéct do zlata.
Po hodině pečení, servírujte s bramborem, tatarskou, zeleninou nebo sterilovanými papričkami.

Podobné recepty:

Masový nákyp se zeleninou, Zelný salát s horkou slaninou, Kokosové tyčinky přes masový strojek, Milánské těstoviny, Milánské špagety