Keksíkový nepečený koláč

2.5.2012
Potřebujeme:

4 balíčky BB sušenek - dvě obyčejné a dvě čokoládové balení
Krém: 1/2 l mléka, 1 lžíce hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 2 PL krystalového cukru, 1 vanilkový pudink, 1 máslo, 3-4 PL moučkového cukru, 1 PL kakaa, troška rumu

Jak na to:

Do 1/2 litru mléka přidejte jeden vanil.puding, přidejte 1 vrchovatou velkou lžíce hladké mouky, přidejte 2 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr. Uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout. Puding chvílemi míchejte až do vychladnutí, nenechte na něm udělat "kůži", protože pak by v krému vznikly hrudky a krém by nebyl hlaďoučké. V jiné míse vyšleháme máslo s moučkovým cukrem do pěny, cca 3-4 PL moučkového cukru, aby to nebylo moc sladké. Do vytvořené pěny přidejte 1 PL kakaa. Do másla přidejte trochu rumu, který přidávejte pomalu, aby se krém nesrazil. Krémy spojíme, po lžičkách a za stálého míchání dáme pudink do másla, tak aby se krém spojil. Potom vezmeme sušenky a začneme je spojovat a natírat krémem. Sušenky dávejte stejným směrem a rovnoměrně do sebe stiskněte. Zbytkem krému natřeme na vrch zákusků. Ozdobíme jednoduchým tahem oblého nože a výsledkem jsou dvě dlouhé štangle zákusku, které dáme na pár hodin do ledničky a krájíme šikmo na takové 1/2 cm silné řezy.

Podobné recepty:

Nepečený koláč ze salka, Nepečený koláč, Nepečený slaný koláč, Nepečený rybízový koláč, Kynutý koláč bez kynutí