Čertovské kuře

Potřebujeme:

500 g kuřecích prsou, 100 sýru mozarella, 2 masité papriky červené, 1 masitá paprika zelená, 6 rajčat, 1 vázanka mladé cibulky, 1 hlavička česneku, 1 dcl červeného vína, 1 větší rajský protlak, chilli papriky, olivový olej, máslo, sůl , pepř, petrželka, bazalka, máta, cukr, tabasco, muškátový ořech, jako příloha bageta

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvi, ve které jsme rozpálili olej a máslo. Do výpeku pak přidáme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata nakrájené na malé kousky, víno a chilli papričky také nakrájené na malé kousky. Dále přidáme rajský protlak. V misce si smícháme bazalku, nakrájenou petrželku a mátu. Polovinu z této směsi přidáme do omáčky. Do omáčky pak ještě dáme i sůl, cukr, pepř, tabasco a nastrouhaný muškátový ořech. Vaříme ji asi třicet minut. Do plechu uložíme kuřecí maso, zalijeme ho omáčkou, navrch uložíme kousky sýru mozarella a vše ještě posypeme zbylou směsí bylinek. Krátce zapečeme. Podáváme s bagetou.

Podobné recepty:

Zapečený těstovinový mazec, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře