Litý perník

Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 1 vejce, 7 PL oleje, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 250 ml mléka, 1 PL medu, 250 g cukru, různé druhy sušeného ovoce, vlašské nebo lískové ořechy

Jak na to:

Do misky prosejeme hladkou mouku, přidáme vejce, olej a kypřící prášek. Mléko mírně zahřejeme a rozpustíme v něm med a cukr. Vše spolu smícháme a ručním šlehačem vyšleháme hustší těsto, do kterého přidáme pokrájené sušené ovoce a ořechy. Takto připravené těsto vylijeme do vymaštěných a moukou vysypaných srnčích hřbetů. Pokud chceme na přípravu použít plech, vyšlehané těsto něj rovnoměrně rozlijeme a nožíkem předkreslíme čtverce, které vyzdobíme sušeným ovocem.

Podobné recepty:

Litý perník, Litý perník, Hrníčkový litrový perník, Perník, Nadýchaný perník