Litý perník
28.5.2012
500 g hladké mouky, 1 vejce, 7 PL oleje, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 250 ml mléka, 1 PL medu, 250 g cukru, různé druhy sušeného ovoce, vlašské nebo lískové ořechy
Jak na to:Do misky prosejeme hladkou mouku, přidáme vejce, olej a kypřící prášek. Mléko mírně zahřejeme a rozpustíme v něm med a cukr. Vše spolu smícháme a ručním šlehačem vyšleháme hustší těsto, do kterého přidáme pokrájené sušené ovoce a ořechy. Takto připravené těsto vylijeme do vymaštěných a moukou vysypaných srnčích hřbetů. Pokud chceme na přípravu použít plech, vyšlehané těsto něj rovnoměrně rozlijeme a nožíkem předkreslíme čtverce, které vyzdobíme sušeným ovocem.
Podobné recepty:Litý perník, Litý perník, Hrníčkový litrový perník, Perník, Nadýchaný perník