Sedmihradský tokání

1 kg hovězího masa, 2 červené cibule, 100 g uzené slaniny, 60 g vepřového sádla, 200 ml bílého vína, 300 ml zakysané smetany, mouka, sůl, pepř, mletá červená paprika, nové koření, bobkový list, 2 stroužky česneku , šťáva z poloviny citronu, 1 KL plnotučné hořčice, voda
Jak na to:Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky a ve vepřovém sádle je dozlatova opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, rozdrcený česnek, posypeme je mletou červenou paprikou, přidáme koření a krátce spolu podusíme. Pak přisypeme maso nakrájené na půl centimetru široké pásky, prudce ho opečeme, zalijeme asi 400 ml vody a 100 ml bílého vína a na mírném ohni dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Šťávu zahustíme zakysanou smetanou, do které jsme zamíchali mouku, a dochutíme hořčicí a citronovou šťávou. Tokáň podáváme s dušenou rýží, špagetami, houskovým knedlíkem nebo kukuřičnou kaší.
Podobné recepty: