Tokání z kuřecího masa

Potřebujeme:

0,5 kg kuřecích prsou, 2 větší cibule, 50 g sádla nebo oleje, 50 g uzené slaniny, 1 stroužek česneku, 1 KL sladké červené papriky, 1 PL hrubé mouky, 2 zelené papriky, 2 - 3 větší rajčata, 0,25 l zakysané smetany, 6 rohlíků z předešlého dne, 1 dcl mléka, sůl, petrželku, 1 vejce, 40 g másla

Jak na to:

V hrnci rozpustíme slaninu, přidáme olej nebo sádlo a nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahneme do zlatová, přidáme sladkou červenou papriku a maso pokrájené na nudličky. Maso osmažíme ze všech stran, osolíme, přidáme česnek, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme na nudličky pokrájené papriky a oloupaná a nakrájená rajčata. Vše dusíme do měkka, zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hrubou mouku a necháme přejít varem. 6 rohlíků z předchozího dne nakrájíme na kostky, zalijeme 1 dcl mléka a promícháme. Přidáme sůl, pokrájenou petrželku, vejce, máslo, dobře promícháme a formujeme kuličky, které dobře stlačíme a vaříme asi 8 minut v osolené vodě. Místo knedlíky můžeme podávat s haluškami nebo těstovinami.

Podobné recepty:

Placičky z kuřecího masa, Kuřecí maso s brokolicí, Okinawské Tempura, Minutka „gyros“, Fusilli con kari