Medailonky s mandlovou omáčkou
15.5.2012

500 g vepřové panenky, 1 smetana na šlehání, 150 g loupaných hoblovaných mandlí, hladká mouka na zahuštění, olej, sůl, pepř, 1kg nových brambor, čerstvou petrželová nať
Jak na to:V sladké smetaně rozmícháme 1 polévkovou lžíci hladké mouky. Mandle opečeme na oleji a přilijeme připravenou sladkou smetanu. Necháme přejít varem a odstavíme. Vepřovou panenku nakrájíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Opékáme na oleji z každé strany asi 2 minuty. Opečené maso dáme na talíř a přilijeme mandlovou omáčku.
Jako přílohu podáváme vařené brambory s petrželkou.
Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Telecí medailonky se salátem, Medailonky se švestkovou omáčkou, Medailonky se švestkovou omáčkou, Vepřové medailonky s ovocem