Taštičky s chřestem, hráškem a houbami v chřestové omáčce

Potřebujeme:

300 g chřestu, 100 g cukrového hrášku, 100 g lesních hub, případně žampionů, 60 g bylinkového másla, 1 a půl bílého pórku, 3 žloutky, půl citrónu, 2,5 dcl bílého vína, listové těsto, smetana na šlehání, sůl a pepř, cukr, cibule - šalotka, koření

Jak na to:

Chřestové tyčinky uvaříme ve slané vodě, do které jsme přidali i trochu cukru. Šalotky a lesní houby osmažíme na bylinkovém másle, přidáme cukrový hrášek, bílé víno a bílý pórek. Přivedeme do varu, tehdy přidáme chřestové tyčinky. Necháme vychladnout.

Omáčka: Zelenou chřest uvaříme s pórkem v bílém víně. Trochu chřestu vyjmeme na smažení. Zbylý chřest dobře uvaříme, přidáme trochu soli, trochu šťávy z citronu, smetanu na šlehání, máslo a dobře rozmixujeme. V případě potřeby zahustíme. Z listového těsta uděláme taštičky, pečeme 12 minut při teplotě 180 C.

Podobné recepty:

Hrášek ve smetanové omáčce s houbami, Topinka s chřestem, šunkou a sýrem, Zelné taštičky, Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou, Zelné taštičky