Labužnická fazole

30.5.2012
Potřebujeme:

300 g velké bílé fazole, 2 PL oleje, 1 cibule, 1 velká paprika, 5 rajčat, mletý černý pepř sůl, petrželová nať, 4 - 5 stroužků česneku, 1 malý rajčatový protlak, 12 plátků prorostlé slaniny

Jak na to:

Propláchnutou, předem namočené fazole uvaříme do měkka a scedíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, rajčata nakrájená na menší kousky, zalijeme rajčatovým protlakem, krátce podusíme, vmícháme uvařenou fazole, opepříme, osolíme a můžeme přidat i bylinky, např.. bazalku. Nasekanou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a vzniklou směsí potřeme plátky slaniny, které svineme do závitků. Slaninové závitky rozložíme na dno pekáče a přikryjeme uvařenou fazolemi. Zapékáme asi 20 min. při 200 C. Fazole podáváme s chlebem nebo pečivem a zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Babiččiny fazole, Šumajstr