Květákové řízky

Potřebujeme:

300 g květáku, 80 g jemné salámu nebo šunky, 100 g čerstvých hub, 1 vejce, cibule, sůl, mletý, pepř, 2 dcl mléka, olej na smažení

Jak na to:

Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Mírně vychladlý ho posekáme na drobno, přidáme houby, které jsme mírně podusili na cibulce, vejce rozmíchané s mlékem a nakrájenou jemnou salám nebo šunku. Dobře promícháme, ochutíme, zahustíme strouhankou. Tvarujeme řízky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Květákové karbanátky, Brokolicová polévka s květákový knedlíčky, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Zeleninové karbanátky (brokolicová-květákové)