Květákové řízky
30.4.2012

300 g květáku, 80 g jemné salámu nebo šunky, 100 g čerstvých hub, 1 vejce, cibule, sůl, mletý, pepř, 2 dcl mléka, olej na smažení
Jak na to:Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Mírně vychladlý ho posekáme na drobno, přidáme houby, které jsme mírně podusili na cibulce, vejce rozmíchané s mlékem a nakrájenou jemnou salám nebo šunku. Dobře promícháme, ochutíme, zahustíme strouhankou. Tvarujeme řízky, které ještě obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Květákové karbanátky, Brokolicová polévka s květákový knedlíčky, Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Zeleninové karbanátky (brokolicová-květákové)