Vinařská roštěná s karlovarským knedlíkem

Potřebujeme:

150 g hovězí roštěnky, 20 g oleje, 30 g čerstvých žampionů, 40 g čerstvé zeleniny - rajčata, papriky, 2 dcl červeného vína, 20 g hladké mouky, červená mletá paprika sladká, sůl, pepř, vývar, cibule, petrželová nať , sójová omáčka
Karlovarské knedlíky: 5 ks bílého pečiva, 1 dcl mléka, 1 vejce, 50 g polohrubé mouky, 30 g oravské slaniny, 20 g červené kápiove papriky, muškátový ořech, sůl, petrželová nať

Jak na to:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, pomoučníme moukou a na rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran. Dáme do plechu, podlijeme vývarem a necháme péct asi dvacet minut. Zatím připravujeme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do zlatová, přidáme červenou papriku a vývar. Později přidáme nakrájené žampiony, čerstvou zeleninu a červené víno. Povaříme a na závěr zahustíme jíškou. Dochutíme solí a sójovou omáčkou. Karlovarské knedlíky nakrájíme na menší kostky, polijeme mlékem, přidáme žloutek, trochu oleje, sůl, kapii a slaninu, kterou jsme předtím mírně osmažili. Dále přidáme muškátový ořech, mouku, petrželku, vymícháme těsto. Na závěr do něj vmícháme vyšlehané bílky. Vyformujeme bochánky a dáme vařit do vroucí vody.

Podobné recepty:

Ďábelská roštěná, Kralík na smetaně s knedlíkem, Medové kachní prsa, Roštěná a la Janette, Roštěná naruby