Zapékaný celer

Potřebujeme:

3 větší celery, 4 rajčata, 4 vajíčka, 250 ml sladké smetany, 100 g tvrdého sýra, 100 g strouhanky, 80 g másla, sůl, ocet, pepř a petrželka

Jak na to:

Celer uvaříme do poloměkka v osolené octové vodě. Vychladlý ho nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. Do vymazané zapékací nádoby dáme vrstvu celeru, kterou pokryjeme na plátky nakrájenou rajčetem, posypeme strouhankou osmaženou na másle, nastrouhaným sýrem a na kolečka pokrájenými uvařenými vajíčky. Překryjeme druhou vrstvou celeru a zalijeme smetanou rozšlehanou s vajíčkem. Posypeme zbylým sýrem, natí a zapékáme 15 min. při 180 C.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Zapékaný celer s rýžovou-masovou nádivkou, Smažený celer, Zapékaný lilek, Falešná humrové pomazánka, Pomazánka z krabích tyčinek