Jablečník

25.5.2012
Potřebujeme:

6 vajec, 10 PL krystalového cukru, 6 PL polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymazání plechu, polohrubá mouka na posypání plechu, 1 kg jablek, 1 balíček vanilkového cukru, 1 KL skořice, 100 g varovné čokolády, 250 g tuku

Jak na to:

Vajíčka se 6 PL krystalového cukru vyšleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou posypaný plech. Pečeme při 200 stupních, asi 15 - 20 min. v předehřáté troubě. Po upečení necháme těsto vychladnout a připravíme si jablečnou náplň. Očištěné jablka nastrouháme na nudličky, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr a skořici. Necháme podusit asi 10 min. Mírně vychladlou směs natřeme na koláč a polijeme čokoládovou polevou, vytvořenou ohřátím tuku a čokolády.

Podobné recepty:

Jablečník, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník z křehkého těsta, Jablečník, Rychlý jablečník