Kuřecí stehýnka po myslivecký

Potřebujeme:

6 ks spodních kuřecích stehýnek, 2 PL oleje, 1 PL krystalového cukru, 100 g kořenové zeleniny, cibule, 5 zrníček pepře, 5 zrníček nového koření, 2 bobkové listy, 1 PL octa, sůl, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky , 200 ml červeného vína, 3 PL švestkových povidel, 1 citron (šťáva i kůra), 8 sušených švestek, 20 rozinek, 20 mandlí, 8 vlašských ořechů

Jak na to:

Do rozehřátého oleje vsypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak přidáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, koření a za stálého míchání vše osmažíme, ochutíme octem, podlijeme vodou a do směsi vložíme stehýnka. Osolíme je a dusíme do měkka. Během dušení maso několikrát obrátíme a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso vyjmeme a základ zahustíme jíškou z másla a mouky. Přilijeme víno, přidáme povidla, povaříme a dochutíme citrónovou šťávou a kůrou. Polovičku masa vykostíme, vložíme do omáčky a přidáme uvařené švestky, rozinky, oloupané mandle a nasekané vlašské ořechy.
Podáváme s houskovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Kuřecí stehýnka na slanině, Kuřecí stehýnka po domácku, Kuřecí stehýnka, Kuřecí stehýnka se semínky, Kuřecí stehna plněné krabí tyčinky