Hřibové rizoto

Potřebujeme:

25 g sušených hub, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 70 g parmezánu, 50 ml bílého vína, 800 ml masového vývaru, 4 lžíce másla, 400 g rýže, 4 čerstvé hříbky, sůl, pepř, 1 PL oleje

Jak na to:

Sušené houby namočíme do 200 ml vroucí vody na 15 min. Cibuli a česnek nasekáme, parmezán nastrouháme. Vodu z hřibů smícháme s vínem a masovým vývarem. Hřiby nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém podusíme cibuli, přidáme houby, rýži a za stálého míchání trochu osmahneme. Přilijeme vývar (asi 2 naběračky), pomalu vaříme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec do rizota přidáme nastrouhaný parmezán. Na pánvi rozpálíme máslo, olej, přidáme česnek, čerstvé hříbky nakrájené na plátky a smažíme asi 8 min. Hříbky podle chuti opepříme a osolíme. Osmaženou hřibová směs klademe na hotové rizoto a podáváme.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Pikantní zapékané rizoto, Zeleninové rizoto