Vdolky s parádou
18.5.2012

Vdolky: 800 g polohrubé mouky, 500 g slupce uvařených brambor, 500 ml mléka, 200 ml vody, 60 g droždí, 2 vejce, 1 PL soli a 2 PL moučkového cukru
Paráda: povidla, tvaroh ochucený vanilkovým cukrem, pochoutkový smetana
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který po vykynutí smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 30 min. kynout. Potom těsto vyklopíme na pomoučněnou desku a rozválíme na tloušťku 1 cm. Vykrajujeme z něj kolečka, které ukládáme na vymazaný plech a pečeme při 180 stupních, dokud povrch vdolečků nezezlátne. Parádu natíráme na spodní stranu vdolečků v pořadí: povidla, tvaroh a kyselá smetany.
Podobné recepty:Falešné vdolky, Vdolky z jogurtu, Rychlé vdolky, Vdolky, Vdolky