Vdolky

Potřebujeme:

400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, špetku soli, mléko
Náplň: 200 g tvarohu, švestková povidla, 150 g mletého máku smíchaného s 50 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů smíchaných s 50 g moučkového cukru, 100 g rozpuštěného másla, moučkový cukr

Jak na to:

Vykynuté těsto na pomoučněném vále rozválíme a kulatou formičkou vykrajujeme vdolky, které necháme na desce znovu kynout.
Nakynuté je opečeme na rozpálené plotně z obou stran.
Opečené jejich opařil vařící vodou a položíme na talíř.
Vdolky potřeme povidly, pokapeme rozpuštěným máslem a obalíme v makové a ořechové náplni nebo posypeme tvarohem s práškovým cukrem.
Na závěr můžeme vdolky opět pokapat rozpuštěným máslem.

Podobné recepty:

Falešné vdolky, Vdolky z jogurtu, Rychlé vdolky, Vdolky, Kynuté těsto na buchty, vdolky a koláče