Jelení ořez na víně s brusinkami

18.5.2012
Potřebujeme:

1 kg jeleního ořezu, 2 cibule, 1 celer s natí, 2 petržele, 2 mrkve, 1/2 l červeného suchého vína, 1/2 l vývaru, 300 g oravské slaniny, pohár brusinkového džemu, sladká smetana, česnek, mouka na zahuštění , koření na zvěřinu, celé černé a bílý pepř, bobkový list, olej, sůl

Jak na to:

Cibuli a slaninu nakrájenou nadrobno zpěníme na trošce oleje. Maso nakrájíme na menší kousky, zprudka orestujeme, posypeme kořením na zvěřinu, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a podlijeme vínem a vývarem tak, aby maso bylo ponořené. Po 20 minutách přidáme mrkev, petržel, celer a celé stroužky česneku. Na mírném plameni vaříme asi 2 hod., Dokud maso nezměkne. Maso pak vyjmeme a omáčku přecedíme. Maso vrátíme zpět a přidáme brusinky spolu se sladkou smetanou, kterou jsme zatřepala hladkou moukou. Vše provaříme, abychom se zbavili moučné chuti a můžeme servírovat.
Jako příloha jsou výborné pečené cibulové brambory.

Podobné recepty:

Jelení kýta na víně, Matjesy s jablečným salátem a brusinkami, Jelení kýta ve víně, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou, Jelení guláš