Řízky po znojemsku

Potřebujeme:

600 g vepřového karé, olej, 1 cibuli, 1 lžíce hladké mouky, půl HR vinného octa, 2 HR masového vývaru, sůl, pepř, 1 PL rajčatového protlaku, 2 - 3 sterilované okurky, petrželka

Jak na to:

Maso nakrájíme na řízky, osolíme, naklepeme a na rozehřátém oleji z obou stran prudce osmahneme. Vybereme je na teplý talíř a zakryjeme. Ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme ji moukou a na mírném ohni chvíli opékáme. Přilijeme vývar, vinný ocet a za stálého míchání necháme vařit. Šťávu ochutíme protlakem, řízky vložíme zpět a udusíme je do měkka. Před dokončením přidáme nadrobno pokrájené okurky a posekanou petrželku.
Vhodnou přílohou jsou bramborová kaše a zeleninový salát.

Podobné recepty:

Vepřové masíčko po znojemsku, Opilé maso, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Telecí řízky po boloňsku, Harmonické kuřecí řízky