Fazolka překládána masem

Potřebujeme:

1 kg fazolky, 300 g mletého vepřového masa, 300 g mletého hovězího masa, 250 ml zakysané smetany, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 2 vejce, 100 g uzeného sýra (Eidam), pepř, petrželka, sůl

Jak na to:

Na lžíci oleje zpěníme část cibule a přidáme šikmo nařezanou očištěnou fazolky. Podusíme do měkka. Orestujeme zbylou cibuli, přidáme maso, okořeníme, osolíme a přimícháme vejce. Do zapékací nádoby klademe vrstvu fazolí, vrstvu mletého masa. Opakujeme postup a jako poslední vrstvu dáme fazole. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vejcem a zapečeme při 200 C asi 30 min. Po upečení posypeme sýrem.

Podobné recepty:

Překládána husí játra, Kokosová fazolka, Překládána bramborová placka, Fazolková mléčná polévka, Plněné houbové taštičky s telecím masem