Kuře s bylinkami
17.5.2012

1 menší kuře, 2 citrony, 1 cibule, mateřídouška, majoránka, petrželka, bobkový list, 1 kostka hovězího vývaru, 1 dcl bílého vína, olej, sůl, celý pepř
Jak na to:Očištěné kuře nakrájíme na části, vložíme do mísy a marinujeme v citrónové šťávě spolu s citronovou kůrkou, solí a pepřem přibližně 1 hodinu. Na oleji osmahneme cibuli. Vybereme kuře z marinády a spolu s cibulí osmahneme pár minut. Osolíme, opepříme a po chvíli polijeme marinádou. Přidáme bylinky, polijeme vínem a vaříme 45 minut. Občas polijeme vývarem. Před ukončením posypeme petrželkou.
Jako přílohu doporučujeme pečené brambory.
Kuře s bylinkami, Kuře na způsob Varoise, Kuře na pivě, Kuře na rajčatech, Nadívané kuře zalité pivem