Jednohubky z kuřecích jater se skaramelizovanou cibulkou
30.5.2012

200 g kuřecích jater, 2 velké cibule, 1 máslo, 50 g petrželky, 1 jablko, 2 dl červeného vína, sůl, mletý bílý pepř, mletá skořice, 2 PL cukru, bageta nebo rohlík
Jak na to:Kuřecí játra opečeme na másle. Podlijeme červeným vínem, které necháme odpařit. Játra necháme vychladnout, umeleme nebo rozmixujeme, přidáme máslo, sůl, pepř, skořici, petrželku a nastrouhané jablko, promícháme a dáme zchladit. Cibuli podélně nakrájíme, orestujeme s cukrem na másle až do skaramelizovania. Necháme vychladnout. Vytvořenou pomazánku podáváme na kroužcích bagety, které posypeme orestovanou cibulkou.
Podobné recepty:Domácí paštika z kuřecích jater, Čokoládově banánové jednohubky, Tresčí játra s cibulí, Kuřecí játra s grapefruitem, Křenové jednohubky