Drůbeží fondue party
1,5 kg kuřecího masa, 4 - 5 ks baget, bylinkový olej, salát, líh do hořáku, fondue hrnec
Bylinkový olej: olej na fritování, česnek, celé nové koření, celý pepř, bobkový list, hořčičné pepř, feferonka, tymián
Salát: pórek, 3 - 4 větší mrkve, konzerva sladké kukuřice, mleté koření, polévkové koření
Meruňková omáčka s kari: 100 g meruňkového povidel, 100 g majonézy, 1 - 2 KL kari koření
Bylinková omáčka: 1 pochoutkový smetana, provensálské koření, estragon, tymián, polévkové koření
Jablečná omáčka s hořčicí: 2 nastrouhané nakyslé jablka, 3 PL ostré hořčice, 125 ml šlehačky, 1 malá posekaná cibule, sůl, čerstvě mletý pepř
Před fondováním připravíme bylinkový olej, který necháme minimálně týden odstát. Při samotné přípravě se nejprve nakrájí maso na kousky a odloží se do chladničky. Smícháním jednotlivých surovin si připravíme různé omáčky. Salát si připravíme obdobně. Do hrnce nalijeme vroucí bylinkový olej. Maso napichujeme na fondue vidličky a opékáme v hrnci. Opečené maso namočíme do libovolné omáčky, zajídá bagetou a salátem.
Podobné recepty:Čokoládové fondue, Čokoládové fondue, Čokoládové fondue s ovocem, Drůbeží maso na zelenině, Drůbeží placky