Kachna ve vinné omáčce
1 menší kachnu, 1/2 kg různé zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev, ...), 1 cibule, 10 dkg slaniny, 1 PL sádla, sůl, pepř, sušené polévkové koření, 0,5 l kyselé pochoutkové smetany, trochu mouky, 2 dcl červeného vína
Jak na to:Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku a uzenou slaninu. Přidáme zeleninu. Trochu podusíme a přidáme naporcovanou kachnu. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme pomalu asi 1 hodinu. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce a dáme zapéct asi 10 minut. Zatím připravíme omáčku. Zeleninu i se šťávou vymixujeme. Smetanu rozmícháme s moukou a nalijeme do rozmixované zeleniny. Trochu povaříme. Dochutíme červeným vínem, případně ještě pepřem. Podáváme s bramborovými kroketami, případně knedlíkem.
Podobné recepty:Kachna ve vinné omáčce, Kachna na medu, Kachna s medem, Kachna s medem, Majoránková pečená kachna