Artyčoky s hráškem

Potřebujeme:

10 konzervovaných celých artyčoků, 40 g prorostlé uzené slaniny, 100 g zeleného hrášku, 4 mladé cibulky, 2 lžíce oleje, 2 PL strouhanky, masový vývar, 1 PL nadrobno nasekané zelené celerové natě, pepř, sůl

Jak na to:

Mladé cibulky nakrájíme a zpěníme v rozpáleném oleji. Přidáme přerostlou uzenou slaninu, kterou jsme nakrájeli na malé kousky, osmahneme a přimícháme zelenou celerovou nať, strouhanku a zelený hrášek. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou masového vývaru a doměkka udusíme. Artyčoky vydlabeme lžičkou, naplníme udušením hráškem, podlijeme vývarem a udusíme doměkka.

Podobné recepty:

Zapékané artyčoky se šunkou, Artyčoky se sýrem, Italské rizoto s artyčoky, Uzený losos s artyčoky, Artyčoky se salátovým olejem