Čokoláda Pave

22.6.2012
Potřebujeme:

2 dcl vařící vody, 40 g kakaa, 200 g práškového cukru, 1 žloutek, 20 g másla, 500 g piškotů, 2 dcl (r) umu, 3 dcl šlehačky

Jak na to:

Ve vroucí vodě rozpustíme kakao a přimícháme cukr, žloutek a máslo, dokud nevznikne hladký a lesknoucí se krém. Piškoty navlhčíme v (r) ume a poklademe do formy těsně vedle sebe na mastný papír. Potřeme vrstvou krému, na to položíme vrstvu piškotů, dokud spotřebujeme asi 4/5 krému. Vložíme do lednice a necháme masu ztuhnout. Krátce před podáváním natřeme vrch moučníku zbytkem krému a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Podobné recepty:

Černobílá čokoláda, Mražená čokoláda, Domácí čokoláda, Čokoládky z čokolády, Margot řezy