Montezumova čokoláda
22.6.2012

1 PL másla, 5 PL práškového kakaa (nebo hořké čokolády na vaření), špetka chilli koření, 1 PL krystalového cukru, 2 HR mléka, sůl, půl vanilky, půl KL mleté skořice, 1 rozdrcené zrnko nového koření, 2 lžíce medu, vaječný žloutek do sklenice (nemusí být), mexický vanilkový likér (nemusí být)
Jak na to:V hrnečku ve vodní lázni rozpustíme máslo, kakao, chilli a cukr, odstavíme a zalijeme mlékem. Znovu uvedeme do varu, přidáme ostatní přísady a těsně před bodem varu bohatě našleháme metličkou. Vybereme vanilku a do sklenice přidáme podle chuti celý žloutek. Můžeme přidat i mexický vanilkový likér.
Podobné recepty:Černobílá čokoláda, Mražená čokoláda, Domácí čokoláda, Čokoládky z čokolády, Margot řezy