Tortilly plněné masem a sýrem

Potřebujeme:

1 HR mletého masa, 1 nakrájená cibule, 1 rajčatový protlak, 1 HR rozmixované fazole, půl HR tvrdého sýra, směs koření (mletý černý, mletý kmín, oregano, chilli), 2 stroužky česneku, půl HR hladké kukuřičné mouky, 1 HR pšeničné hladké mouky, půl HR práškového bramborového těsta, 1 dcl vody, 1 mrkev (na zdobení), 1 rajče (na zdobení)

Jak na to:

Z kukuřičné a pšeničné mouky, práškového bramborového těsta a vody připravíme těsto, které rozdělíme na požadované porce a na pomoučněném desce vyválíme na tenko. Na plotně nebo v nádobě se silným dnem pečeme placky krátce, pokud se okraje nezačnou zvedat. Hotové tortilly můžeme potřít mastí. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme mleté ​​maso, koření, česnek a přetlak. Hotovou směs položíme do tortill a posypeme strouhaným sýrem. Dozdobíme rajčaty a mrkví.

Podobné recepty:

Mexické tortilly s kuřecími prsy, Plněné kukuřičné tortilly, Tortilla a la Hawai, Plněné okurky, Flautas s kuřecím masem