Hrachová polévka se slaninou
22.6.2012
50 g sušeného hrachu, 0,5 dcl oleje, 5 dkg slaniny, sůl, majoránka, 3 lžíce hladké m, ky, 1 krajíc chleba na opékání
Jak na to:Umytý hrách zalijeme 0,5 l studené vody, přidáme trochu oleje a vaříme, dokud nebude hrách rozvařený. Z oleje, česneku a mouky připravíme jíšku, kterou zahustíme polévku. Slaninu pokrájíme na kostičky, opečeme, zbavíme od přebytečného tuku a přidáme do hotové polévky. Nakonec dochutíme majoránkou a solí. Opečený chléb přidáváme do každé porce až na talíři.
Podobné recepty:Hrachová polévka se slaninou, Hrachová polévka s kroupami, Uzená hrachová-mrkvová polévka, Slezská hrachová polévka, Hrachová polévka s celerem