Zapékaná zelenina s polentou

Potřebujeme:

hotová vychladlá polenta, 1 kedlubna, 1 cuketa, 1 pórek, 1 paprika, 1 trojúhelník taveného sýra, 1 PL kmínu, 1 PL koriandru, 1/2 PL bílého pepře, 1 KL hořčičných semínek, 1 KL prosa, 1/2 KL soli , máslo a zeleninový vývar

Jak na to:

Kmín, koriandr, hořčičná semínka, proso a bílý pepř rozdrtíme v hmoždíři. V hrnci rozehřejeme kousek másla a koření na něm zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky pokrájenou zeleninu, osolíme, podlijeme vodou a pár minut podusíme. Část polenty nakrájíme na kostičky a spolu s taveným sýrem přidáme k zelenině. Dobře promícháme a vše vysypeme do zapékací nádoby, podlijeme zeleninovým vývarem a posypeme zbytkem na jemno nastrouhané polenty. Zapékáme při 180 ° C, dokud povrch nezezlátne.

Podobné recepty:

Vynikající zapékaná zelenina, Čínská směs s klasem a polentou, Zapékaná zelenina v šunce, Zapékaná zelenina, Zelenina zapékaná s rýží