Cuketová polévka
2 cukety, 1 petržel, 1 mladá mrkev, 1 cibule, 1/2 čínského zelí, 1 smetana na šlehání, žlutá dýně, troška hrstky (jako do hrstkové polévky), máslo, lístky čerstvého špenátu, kukuřičná mouka, kmín, česnek, chilli papričky, olivový olej a sůl
Jak na to:Hrstku předem namočíme na pár hodin do vody. Na másle orestujeme cibulku, zaprášíme kukuřičnou moukou a po chvíli přidáme na drobné kousky nakrájenou zeleninu. Zlehka orestujeme, podlijeme vodou a přidáme namočenou hrstku. Vaříme, dokud zelenina není měkká. Pokud někomu chutná krémovější polévka, může zeleninu rozmixovat. Do dekorovat špenátem rozmixovaným v trošce šlehačky a polévku spikantníme chilli papričkami.
Podobné recepty:Italská cuketová polévka, Cuketová polévka, Cuketová polévka, Cuketová polévka s červenými fazolemi, Cuketová polévka