Kuřecí křidélka na citrónu
19.6.2012

kuřecí křidélka, sójová omáčka, grilovací koření, 2 stroužky česneku, 2 mladé cibulky, škrob, citron, olej, 3 PL cukru, 1 KL soli
Jak na to:Omyté křidélka rozřízneme na poloviny, důkladně potřeme grilovacím kořením a necháme hodinu odstát. V horké vodě rozpustíme cukr a sůl, po převržení zahustíme škrobem a obarvíme sójovou omáčkou. Kdo má chuť, může omáčku osvěžit utřeným česnekem. Na-marinované křidélka asi 20 minut zprudka opékáme na oleji a těsně před koncem úpravy přidáme plátky citronu, nasekanou jarní cibulku a přelijeme připravenou sójovou omáčkou.
Podobné recepty:Křidélka na magi, Pikantní kuřecí křidélka, Marinované kuřecí křidélka, Tokijské kuřecí křidélka, Kidélka v pivní omáčce