Kidélka v pivní omáčce

Potřebujeme:

6 kuřecích křidélek, sůl, pepř, 1 česnek, 2 cibule, olej, majoránka, 250 ml světlého piva, 6 lžic kečupu a 1 lžíce octa

Jak na to:

1. Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem.Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, zbytek i s cibulí nakrájíme nadrobno.2. Křidélka zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dochutíme polovinou utřeného česneku a majoránkou.3. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme přibližne 15 minut. Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a odtem a směs vlijeme ke křidélkům.4. Křidékla v omáčce vložíme do trouby a upečeme při 200 stupních do měkka. Když jsou křidélka měkká a omáčka z části vypečená, přidáme zbylý nakrájený česnek a vše už jen prohřejeme.

Podobné recepty:

Pivní polévka, Pivní polévka, Kuře v pivní omáčce, Pivní sýr, Pšenično-žitný z pivního kvásku