Steak na sýrové omáčce s borůvkami

Potřebujeme:

600 g hovězího steaku, 200 g smetany, 150 g borůvkového džemu, 100 g sýru s mýtné plísní, 5 PL medu, 300 ml bílého vína, olej, bílý pepř a sůl

Jak na to:

Smetanu s bílým vínem dáme vařit na 3-4 min., Osolíme, opepříme a přidáme sýr, který necháme roztát. Maso rozkrojíme na 2 plátky, osolíme, opepříme a grilujeme na pánvi z obou stran. Hotové maso uložíme na talíř, přelijeme smetanovou omáčkou a dozdobíme medově-povidlovým sósom, který jsme připravili rozpuštěním surovin při mírné teplotě. Servírujeme s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Kuře v sýrové omáčce, Srnčí řízek na másle s borůvkami, Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami)