Kuřecí prsa s mrkvičkou a kerblíkovou smetanou

4 plátky kuřecích prsíček, 50 g kerblíku, 250 ml vývaru, 3 lžíce másla 1 PL cukru, 200 g pochoutkové smetany, 2 svazku mrkve, 2 PL oleje, mletý pepř, 1 žloutek, 30 ml bílého vína, 2 PL hořčice, sůl
Jak na to:Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme zlehka naklepané kuřecí prsa, osolíme je, opepříme a odložíme do tepla. Necháme sevřít vývar, přidáme do něj orestované mrkvičky, přikryté vaříme asi 15 min, pak je scedíme a odložíme k masu. Do vývaru vmícháme smetanu. Smícháme žloutek s bílým vínem a spolu s hořčicí a kerblíkem ho vmícháme do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a máslem. Kuřecí prsa podáváme spolu s mrkví a omáčkou. Jako přílohu použijeme knedlíky.
Podobné recepty:Kuřecí prsa s bylinkami, Zapečené kuřecí prsa v sýru a smetaně, Grilované kuřecí prsa, Zapékané kuřecí prsa se smetanou, Kuřecí prsa na kari se smetanou