Pečené tofu ve dvou marinádách

31.5.2012
Potřebujeme:

400 g tofu, sušená kořenová zelenina
První marináda: 2 ks vařené mrkve, 150 ml zeleninového vývaru, čerstvý zázvor, šalvěj a bazalka
Druhá marináda: 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 PL worcesterové omáčky, 2 lžíce oleje, 150 ml zeleninového vývaru, 1 KL drceného kmínu, sůl

Jak na to:

Tofu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a posypeme sušenou kořenovou zeleninou. První marinádu připravíme smícháním vývaru s nakrájenou mrkví, nastrouhaným zázvorem a natrhaný šalvějí a bazalkou. Následně do první marinády vložíme tofu, jemně promícháme a dáme nejméně na 3 hod. odležet do lednice. Druhou marinádu připravíme tak, že do zeleninového vývaru vložíme lžičku drceného kmínu, worcesterovou omáčku, na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, a olej. Přidáme tofu, jemně promícháme a také nejméně na 3 hod. dáme odležet do lednice. Plátky tofu i s marinády vložíme do dvou zapékacích nádob a při teplotě 180 ° C pečeme 15-20 min.

Podobné recepty:

Tofu pro mlsouny, Tofu na pečené zelenině, Pomazánka s bílým tofu, Tofu špíz , Tofu sýr