Roštěná v rybízové omáčce

4 plátky roštěnky, 200 g rybízového kompotu, 150 g kořenové zeleniny, 100 ml červeného vína, 1 cibule, 3 PL másla, 1 PL kečupu, 1 PL rybízového džemu, 1 lžíce hladké mouky, 2 bobkové listy, 4 zrnka nového koření, 5 zrnek jalovce, sůl
Jak na to:Roštěnku na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, prudce opečeme z každé strany na oleji a odložíme bokem. Do výpeku přidáme máslo, cibuli, na jemno nakrájenou kořenovou zeleninu a spolu restujeme pár minut. Pak přidáme džem, koření, kečup a vrátíme zpět maso. Podlijeme vínem a šťávou z kompotu a dusíme doměkka. Potom maso opět vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, necháme přejít varem a můžeme servírovat.
Podobné recepty:Rybízové víno, Rybízové pusinky, Ovocný salát s jogurtovou zálivkou, Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Ďábelská roštěná