Zapečená cibule s pivem

Potřebujeme:

1 kg cibule, 60 g másla, 2 kg brambor, 500 ml světlého piva, 2 smetany, sůl, pepř, muškátový oříšek, 100 g strouhaného tvrdého sýra, máslo

Jak na to:

Cibuli posekáme nadrobno a na troše másla ji smažíme do zlatová. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací nádoby ukládáme po vrstvách brambory a cibuli tak, že první a poslední jsou brambory. Pivo smícháme se smetanou, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek, sýr a důkladně zamícháme. Směs nalijeme na vrstvy, na vrch uložíme pláty másla. Vložíme do trouby rozehřáté na 220 ° C a pečeme asi 2 hod. Když pokrm začne chytat barvu, stiskneme na 180 ° C. Čím déle pečeme, tím je jídlo chutnější. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Pivovarské ražniči, Zapečená rajčata s tuňákem, Kuřecí prsa s olomouckými tvarůžky, Pikantní překvapení, Pikantní překvapení