Pikantní překvapení

25.10.2011
Potřebujeme:

4 porce: 500 g vepřové kýty, 1 cibuli, 3 lžíce oleje, 150 g čerstvých nebo sterilovaných žampionů, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, chilli papričky podle chuti, 1 lžičku houbového koření, 1 lžíci vegety, 500 ml piva, 1 balení mražené zeleninové směsi, strouhaný tvrdý sýr na posypání

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, prolisovaný česnek, sůl a všechno koření. Promícháme, podlijeme pivem a dusíme. Postupně podle potřeby podléváme pivem. Zeleninovou směs uvaříme zvlášť ve vodě zcela doměkka, pomačkáme ji vidličkou a přidáme k masu. Maso-zeleninovou směs podlijeme zbylým pivem a dusíme 1 hodinu. Podle chuti podáváme posypané strouhaným sýrem. Přílohou mohou být brambory nebo chléb.

Podobné recepty:

Kofolové překvapeni, Pikantní překvapení, Překvapení z komína, Manželčino překvapení, Grilované překvapení pro Adama a Evu