Karbanátky na zdraví
25.6.2012
150 g kukuřičné krupice, 200 g ovesných vloček, 2 mrkve, 2 vejce, 1 kostka zeleninového bujónu, strouhanka, čerstvá bazalka, petrželka, tymián, 1 PL sezamových semínek, olej a sůl
Jak na to:Ovesné vločky zalijeme horkým zeleninovým bujónem a necháme 15 min. odstát, aby změkly. Na oleji orestujeme na jemno nastrouhanou mrkev a přidáme ji k vločkám. Do směsi přidáme vejce, krupici, nasekané bylinky a podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou. Navlhčenými rukama tvarujeme karbanátky a obalujeme je ve strouhance, do které jsme přimíchali sezamová semínka. Smažíme z obou stran v horkém oleji, dokud karbanátky nedostanou zlatavou kůrku.
Podobné recepty:Karbánátky v leču z brmborem, Grilované karbanátky, Držkové karbanátky, Zapékané karbanátky, Falešné karbanátky