Vločkové-celerové placky
25.6.2012

1 hrnek ovesných vloček, 1 hrnek vody, 1 hrnek strouhanky, 1 celer, 2 vejce, olej, petrželka a sůl
Jak na to:Vločky vaříme ve slané vodě, dokud nevznikne kaše. Nahrubo nastrouhaný celer podlijeme trochou horké vody a krátce podusíme. Přidáme ho do vychladlé ovesné kaše, přimícháme žloutky, nasekanou petrželku, sůl a dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, zahustíme ho strouhankou. Z těsta tvarujeme ploché placky, které obalujeme ve sněhu vyšlehanou z bílků a v strouhance. Smažíme v horkém oleji, dokud povrch placek nezezlátne.
Podobné recepty:Celerové placky, Dušené celerové natě s bylinkami, Vločkové hrudky, Rajčatová šťáva, Vločkové pusinky