Dušené celerové natě s bylinkami

Potřebujeme:

4 středně velké celerové listové stonky, 3 jarní cibulky, oregano, hořčičná semena, 2 PL citronové šťávy, 3 lžíce másla, 350 ml slepičího vývaru, sůl, celerové lístky

Jak na to:

Celerové stonky oloupeme a nakrájíme na 15 cm kousky. Ve vroucí osolené vodě blanšírujeme 2 minuty. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme nakrájené cibulky a smažíme, dokud nezměknou. Přidáme scezené celerové natě, zalijeme vývarem a opepříme podle chuti. Přidáme citrónovou šťávu, zakryjeme a na mírném ohni vaříme 15 minut. Hotové jídlo ozdobíme celerem lístky a podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Krémová polévka s bylinkami, Rajčatová šťáva, Kuskus se zeleninkou, Rajský salát s celerovou natí, Fasolada - řecká fazolová polévka