Telecí řízky s roqueforti
25.6.2012

1/2 kg telecího ořechu, 1 sklenice portského vína, 50 g másla, 2 citrony, máslo / olej /, 2 šálky dušené rýže, sůl, pepř, 200 g nastrouhaného ementálu, 200 g roquefortu
Jak na to:Maso naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na směsi másla a oleje. Přidáme šťávu z 1/2 citronu a pohár vína. Dusíme 10-15 min. na mírném plameni. Dušenou rýži smícháme s máslem, nakrájeným roqueforti a necháme roztát. Na mísu položíme roquefortovú rýži nastrouhaným ementálem, obložíme řízky a kousky citronu.
Podobné recepty:Telecí řízky po boloňsku, Plnění telecí řízek, Telecí na citronech, Telecí řízky v jemné zeleninové Smetanové omáčce, Telecí s jablíčky