Hřibová polévka s medem

Potřebujeme:

2 PL čerstvých hub, 1 cibule, 30 dkg slaniny, 3 lžíce medu, 5 brambor, pepř, olej, sůl, sušená kořenová zelenina, tymián, petrželka, hladká mouka, 1 zakysaná smetana, citronová šťáva

Jak na to:

Na oleji zkaramelizujeme 3 lžíce medu. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme ji. Cibuli nakrájíme na kostičky a přidáme k opražené slanině. Podlijeme vodou a vložíme na kostky nakrájené brambory. Když jsou brambory uvařené, přidáme houby. Ochutíme kořením, sušenou kořenovou zeleninou, tymiánem a solí. Když se nám uvaří hřiby, pokapeme trochou citronové šťávy. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozpuštěnou ve vodě. Do hotové polévky přidáme kysanou smetanu a petrželku.

Podobné recepty:

Hřibová polévka, Hřibová polévka, Hřibová polévka, Vánoční hřibová polévka , Hřibová polévka