Fagiolata Italiana

25.6.2012
Potřebujeme:

250 g bílých fazolí, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 400 g rajčat, 100 g těstovin, 1 lžíce rajčatového protlaku, olej, oregano, sůl, pepř, parmazán, sušená rajčata, petrželová nať

Jak na to:

Fazole na noc namočíme do studené vody, pak vodu slijeme. Scezené fazole dáme vařit do velkého hrnce s čerstvou vodou tak, aby byla zakryta a vaříme ji asi 15 min. Fazole opět scedíme a dáme do tepla. Na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a protlak, promícháme, dolijeme 850 ml.vody, přidáme oregano, fazole a na mírném ohni přikryté vaříme alespoň 45 min. dokud nebude fazole měkká. Pak přidáme těstoviny, sůl, pepř a sušená rajčata. Vše spolu promícháme a vaříme 10 min. dokud nejsou těstoviny poloměkké. Na konec posypeme petrželkou a nastrouhaným parmezánem přímo na talíři.

Podobné recepty:

Fagiolata Messicana, Krevety Italiana, Tyčinky alla italiana