Pečená paprika s balkánským sýrem a rajčaty
25.6.2012
6 paprik, 1 cibule, 2 rajčata, sýr Feta, olivový olej ocet balsamico, čerstvý nakrájený lístek petržele, černé olivy, 4 krajíce čerstvého černého chleba
Jak na to:Na plotýnce opečeme 6 kusů obyčejné papriky, a to ze všech stran až zčerná slupka. Opečenou papriku oloupeme a vyjmeme semínka. Na talíři papriku posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a na měsíčky nakrájenými rajčaty. Osolíme, posypeme slaným sýrem Feta a polijeme olivovým olejem a octem balsamico. Vrch salátu posypeme nakrájeným lístkem petržele a ozdobíme několika černými olivami. Podáváme s čerstvým černým chlebem.
Podobné recepty:Těstovinový salát s balkánským sýrem, Šopský salát s makrelou a topinkami, Šopský salát, Klasický šopský salát, Klasický šopský salát