Králík na houbové omáčce

Potřebujeme:

1 kg králíka, 300 g rajčat, rajčatová šťáva, 250 g lesních hub, 40 g másla, 1 dcl bílého vína, 3 mrkve, 1 stonek celeru, 1 cibule, 1 citron, olej, sůl, pepř, mouka

Jak na to:

Mrkev, celer a cibuli nadrobno nasekáme. Do většího hrnce dáme olej s máslem, zeleninu a osmahneme. Králíka rozdělíme na části a obalíme v mouce. Zeleninu podlijeme přibližně polovinou bílého vína. V horké vodě necháme vařit celé rajčata, které pak oloupeme. Mezitím podlijeme zeleninu druhou polovinou vína a přidáme k ní osoleného králíka. Oloupaná rajčata na jemno nakrájíme a přidáme k zelenině a králíkovi. Dobře zamícháme a po 2 - 3 min. přidáme rajčatovou šťávu. V oleji se solí necháme uvařit houby, které ke králíkovi přidáme po 20 min. Spolu povaříme ještě 10 - 20 min.

Podobné recepty:

Králík v cibulové omáčce, Králík na švestkách, Králík pečený s paprikou, Smažené houbové řízky, Králík - pečený