Kuře v hlíně

Potřebujeme:

1 kuře, 1 kg soli, 100 ml sójové omáčky, 100 ml olivového oleje, 3 PL medu
Salát: 1 ledový salát, 3 rajčata, 3 jarní cibulky, 50 ml olivového oleje, 2 PL balzamikového octa a hrst čerstvé bazalky

Jak na to:

Z olivového oleje, medu a sojové omáčky vytvoříme hladkou marinádu, kterou vykuchané kuře zevnitř důkladně vymažeme. Sůl smícháme z vodou tak, abychom dostali konzistenci hlíny a solnou hmotou kuře celé obložíme. Takto připravené kuře obalíme v keramické hlíně, důkladně utěsníme a pečeme při 250 ° C asi 2,5 hod. Po upečení kuře vysvobodí z hlíny a servírujeme s míchaným zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli