Kapustová polévka
16.7.2012

1 hlávka kapusty, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 200 g brambor, 150 g žampionů, 50 g hub, pepř, nové koření, sůl, voda, cibule, 120 g krupice, 1 vejce, olej
Jak na to:Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibulku, na ní orestujeme nakrájený kapusta, přidáme kořenovou zeleninu, na kostky pokrájené brambory a žampiony, zalijeme horkou vodou, osolíme. a přidáme koření. Po uvaření zahustíme krupicovými noky, které připravíme z rozšlehaného vejce, krupice a oleje. Noky tvarujeme lžičkou a vaříme je přímo ve vroucí polévce.
Podobné recepty:Kapustová polévka , Kapustová polévka , Kapustová polévka s rýží, Kapustová polévka s párkem, Kapustová polévka